AnyaPlacc

Somogyi Eszter – tanácsadó

Fotó: Merkl Kinga

Két csodálatos lány édesanyja vagyok. 2011 óta élek Gödöllőn a családommal. 

Korábban a versenyszférában dolgoztam marketing és pénzügyi területen közgazdászként.  

Jelenleg férjem vállalkozásában tevékenykedek, emellett a MATE (korábban SZIE) Gazdasági és Társadalomtudományi Karának Emberi erőforrás tanácsadó mesterképzésére járok, és 2021 júniusában fogok államvizsgázni. 

Hosszú út vezetett odáig, hogy veszteségfeldolgozással foglalkozzak: én magam is átéltem, milyen egy szülőt elveszíteni aránylag fiatalon. Majd egy közeli barátom hunyt el váratlanul 2013-ban. Később elvégeztem a gyászcsoport vezetői (ma már kísérői) kurzust. 

A tabu témák mindig is vonzottak, és valószínűleg ez is vezetett oda, hogy foglalkozzak a veszteségek körüli témákkal. 

A veszteségfeldolgozás több ága is érdekel: akár válásról, akár munkahely elvesztéséről van szó, de ugyanígy azt is szeretném mélyebben megismerni, hogy milyen módon segíthetek azoknak a nőknek, akik a családalapítás után keresik a helyüket a munka világában. Saját családomon keresztül tapasztalom, hogy a transzgenerációs gyásznak is mekkora jelentősége van: amikor az ősök inkább eltitkoltak valamilyen tragédiát és nem gyászolták el a szeretteiket. Mert ez is visszahat ránk, utódokra. Hiszem, hogy ebben óriási segítség a családállítás, saját bőrömön tapasztaltam a módszer felszabadító élményét. 

A feldolgozást támogató lelki folyamatot még kiegészítem aromaterápiával és  asztrológiával is, mint két olyan módszerrel, ami egyaránt választ ad mind a hétköznapok hogyanjára, mind a spirituális kérdésekre. 

Küldetésemnek tekintem, hogy segítsek azoknak, akik bizalmukkal megtisztelnek és ehhez segítségül hívom a tudásom mellett az elmúlt 13 év önismereti munkájának tapasztalatát. 

Szeretek olvasni, filmet, sorozatokat nézni és zenét hallgatni.

 

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 30 270 9855 
E-mail: eszter.somogyi08@gmail.com
Facebook: Somogyi Eszter